Het weer op La Palma

Lees hier meer over het vakantieweer. Het wordt de “eeuwige lente” genoemd het weer op de Canarische eilanden. In elk seizoen bloeit de natuur heel specifiek op La Palma!

Webcams op La Palma

De Canarische eilanden worden “eilanden van de eeuwige lente” genoemd. Het hangt alleen wel af van welke lente wordt bedoelt. Want zowel in de zomer als gedeeltelijk in de winter, zijn de temperaturen niet lente-achtig. Maar zomers warm of soms winters, afhankelijk van waar u bent. U kunt op één dag minstens 3 verschillende klimaatzones op La Palma ervaren.

Terwijl de sneeuw op de Roque ligt, liggen de toeristen in Puerto Tazacorte in de zon op het strand – als een voorbeeld. U kunt dit van tevoren te weten komen op www.wetteronline.com. In de wintermaanden van oktober tot april, adviseren wij in elk geval voor gasten die wandelen in de bergen, een waterdicht (mistig) jasje en goed schoeisel. In het zonnige zuiden van de veelheid van vulkanen of in het noorden prachtig de magie van het regenwoud en de Roque los Muchachos!

Het klimaat van het eiland is het hele jaar door in balans. De temperaturen aan de kust variëren van 18 tot 28 ° C. Naarmate de hoogte stijgt, daalt de temperatuur elke 100 m met ongeveer 0,9 ° C. De temperatuur van de Atlantische Oceaan schommelt tussen 18 ° C in de winter en 24 ° C in de zomer.

Bij het kiezen van de vakantieregio is het microklimaat van het eiland opmerkelijk. Oost en noorden hebben een weelderige vegetatie, maar de westkant van La Palma is warmer en zonnig, vooral in de wintermaanden.

Een huurauto van Hermosilla rent a car, neemt u mee naar de mooiste bestemmingen op het eiland La Palma!