La Palma Informatie

Isla San Miquel de La Palma

Is de juiste naam voor La Palma!

Het staat bekend als: “The Green Island” “La Isla Verde” of de “Beautiful” “La Isla Bonita“.

Dat La Palma echt het ‘mooiste van de Canarische Eilanden‘ is, daar zijn de Palmeras en Palmeros allemaal van overtuigd en wij natuurlijk ook!

UNESCO heeft jaren geleden de 3 mooiste eilanden ter wereld uitgekozen: het zijn La Palma, Jamaica en Bora Bora !!

La Palma heeft wereldwijd de hoogste hoogten op het kleinste gebied ter wereld.
Met een grootte van slechts 725 vierkante kilometer en een bevolking van ongeveer 85.000 bewoners.
De hoogste berg is de “Roque de los Muchachos” met 2426 m en een fantastisch zicht rondom. Op heldere dagen kunt u het eiland Tenerife, La Gomera en El Hierro zien – zie Observatorium.
Een reis naar de Roque (uitgesproken als Rokke – rots) zoals hier wordt genoemd, is de moeite waard in elk seizoen. Op afspraak is het mogelijk een bezoek te brengen aan een van de observatoria.

In de wintermaanden januari en februari kan er hier sneeuw liggen. Een sensatie speciaal voor de kinderen van La Palma die dan met hun waterbedden, die meestal worden gebruikt voor het strand en het water, in sneeuw glijden.

La Palma – meer informatie over het eiland

Van de Wegenverkeerswet:
rechts rijden, maximumsnelheid op hoofdwegen – 80 km / maximumsnelheid op secundaire wegen – 50 km /  snelwegen – zijn er niet.
Zeer goed ontwikkeld wegennet.
Op weg van het vliegveld met je huurauto in de richting van Los LLanos is er na een paar kilometer, een tweede rijstrook aan de rechterkant met een gebroken lijn – dit is een extra rijstrook voor – trage chauffeurs, grote vrachtwagens en bussen – of chauffeurs die naar het landschap willen kijken!
Een aanbeveling  – ga op deze rechter baan rijden, zodat de lokale bevolking, die meestal een beetje sneller is, omdat elke bocht en route bekend is, kan inhalen.
Deze extra snelle rijstrook is ook handig wanneer er trage grote containertrucks of bussen op de weg rijden.

Wat is hier ook gebruikelijk:
Je rijdt achter een auto of vrachtwagen of bus – maakt niet uit – en de eerst auto wil naar links – en knippert naar links – alle volgende voertuigen knipperen ook naar links. Gaan ze allemaal naar links? nee – meestal alleen de eerste, maar het is hier gebruikelijk dat het volgende ook knippert – om kop-staartbotsingen te voorkomen!
Dat vinden wij niet onlogisch !!!
 
In de natuurparken is autorijden meestal niet toegestaan, ook niet met een huurauto!
Huurauto’s hebben geen speciale rechten.

Houd rekening met andere weggebruikers, als u met de auto reist.
U kunt niet elk punt op La Palma bereiken met de huurauto.
Ontdek te voet de mooiste plekjes van La Palma. Uw gehuurde auto brengt u naar de wandelpaden op La Palma

Uw autoverhuurpartner – Hermosilla rent a car – Martin Müller – voor uw eiland rondleidingen.

Land en mensen La Palma

La Palma blijft de geheime tip voor een ontspannen eilandvakantie.
Of het nu aan zee of in de bergen is – La Palma heeft meer dan alleen de zee!
Uw huurauto van Hermosilla rent a car brengt u naar unieke bestemmingen.

Actieve vakanties zijn ook mogelijk, duiken, tennis, mountainbiken, paragliding en paardrijden worden aangeboden op La Palma. Bergwandelingen, b.v. in en rond de caldera, tussen prachtige vulkanische bergen en kloven. In het noorden van het eiland wordt ondertussen ezel-wandelen – de natuurlijke vervoermethode- aangeboden. Ontdek La Palma alleen of met deskundige gidsen.

Zandstranden en rustige baaien. Kilometers witte zandstranden zijn hier niet, maar de kleine, soms verborgen baaien hebben hun eigen charme.

Culinair La Palma – een van de typische voorgerechten is gegrilde verse geitenkaas met speciale saus zoals de groene mojo (mocho) maar ook honing of jam – heerlijk!
Vers gevangen vis of geit(je) smaken ook geweldig, de groene mojo (uitgesproken mocho) en de rode picante mojo (mocho) zijn een palmese specialiteit die zelfs bezongen wordt in lokale folkore.

Malvasia druiven groeien op vulkanische as en dat zijn de beste voorwaarde voor een bijzonder sterke zoete wijn van de La Palma Malvasia!
Palmese wijnen hebben al internationale onderscheidingen ontvangen.
Bodega’s in het zuiden bij Fuencaliente en de bodega’s in het noorden bieden uitstekende wijnen.

Baden en ontspannen La Palma – Grote vulkanische bergen en steil aflopende kusten vormen het eiland. De enige iets langere stranden met zwart, fijn lavazand zijn te vinden in Puerto Naos en Tazacorte en nodigen u uit om te zwemmen. Er zijn strandstoelen en parasols te huur.
Stille inhammen aan de kust van Los Canarios (Fuencaliente), evenals zeebaden in het noordoosten en het noorden zijn ook zeer aan te bevelen.

Sport op La Palma: La Palma is niet alleen het hele jaar door een paradijs voor wandelaars, maar ook voor mountainbiken, paragliden, duiken, zeilen, vissen. Er is een vrij actieve en afwisselende vakantie mogelijk.
La Palma heeft “meer dan alleen zee”!

Vermaak op La Palma

De Palmeros doen het rustig aan. Bars en cafés in Los Llanos en Santa Cruz de la Palma nodigen u uit om te blijven hangen.

Ontdek La Palma
Op La Palma moet je een conditie hebben. Tours zijn mogelijk tot 2.426 m naar de Roque de los Muchachos, door oude watertunnels naar de watervallen van Marcos y Cordero en het oerbos Los Tilos naar de Salinas in het zuiden van het eiland bij Fuencaliente de vuurtoren of de (laatste) vulkaan Teneguia die in 1971 uitbrak tot de kraterrand van San Antonio.
Om op alle bestemmingen te komen, huurt u een auto bij Hermosilla, rent a car!
Martin Müller beantwoordt graag uw aanvraag voor uw huurauto en geeft u informatie over de bestemmingen op La Palma die de moeite waard zijn!

U kunt kiezen uit huurauto’s in verschillende categorieën.
Precies wat u nodig hebt en wilt voor La Palma!
Autoverhuur tegen zeer redelijke prijzen!
Goedkoop, maar we zijn niet de “goedkope Jakob”!
Huurauto speciaal voor uw behoeften!
Huurauto vanaf de luchthaven zonder extra kosten. Huurauto naar uw resort.
Huur een auto gemakkelijk online. Eenvoudig en ongecompliceerd!
Huurauto’s de individuele manier van reizen voor een ontspannen vakantie!
We kunnen heel mooie tours aanbevelen op La Palma, die we zelf kennen.

Enkele punten die u niet mag missen:
Het zuiden van La Palma met de vulkanen Teneguia of San Antonio en niet te vergeten, het beste zeezout dat je kunt krijgen. Daar, in het midden van het zoutproductiebekken, is een restaurant met een voortreffelijke keuken. Het is een prachtige plek om na een wandeling te genieten van de rust, het uitzicht op de zee en het unieke vulkanische landschap.

Het mooie en wilde noorden met de Roque los Muchachos, het dorp Santo Domingo de Garafia en weer meer aan de oostkant Barlovento, daarnaast is San Andres y Sauces een bezoek waard.
De hoofdstad aan de oostkant, Santa Cruz met de historische oude binnenstad, de kustlijn met de “typische balkons” bij de oude historische gebouwen, een bezoek aan de haven – is altijd een waardevolle bestemming voor een dagje uit.

Gegevens

 • De volledige naam is “Isla san Miguel de La Palma”
 • Officiële naam van het land: Spanje
 • Bevolking: 85.933
 • Hoofdstad: Santa Cruz de la Palma
 • Grootste Stad: Los LLanos
 • Taal: Spaans
 • Landecode: 34
 • Tijdszone: GMT
 • Valuta: Euro
 • Internationale Luchthaven: Santa Cruz de La Palma
 • Bezienswaardigheden: Vulkanen, Roque de Los Muchachos
 • Internet-TLD: .es
 • Internationale VVV-kantoor: Officina de informacion turistica

Contact

 • Politie: 112
 • Ambulance: 112