La Palma Nieuws

Nieuws 09-08-2018

In El Paso wordt het “ Fiesta de la Bajada de la Virgen del Pino“ gevierd.

Slechts om de drie jaar wordt dit “grote” feest gevierd in El Paso, van juli tot september worden er verschillende evenementen gehouden.
Een gedetailleerd programma is te vinden in de Oficina de Tourismo in El Paso en op internet op – https://fiestasdelpino.elpaso.es of soms zelfs alleen op het “bajada de la virgen del pino”. 
Morgen, vrijdag 10 augustus om 21.30 uur is er een jubileumconcert van de folkloregroep Cumbre Nueva met de Los Gofiones! Op het grote kermisterrein in El Paso tegenover het stadhuis.

Nieuws 24-06-2018

Er komt binnenkort een echte krant op La Palma met de belangrijkste berichten voor u, onze gasten en natuurlijk voor de bewoners.
Wij kijken uit naar ONZE krant!

Nieuws 07-04-2018

Vandaag is de REVENTON TRAIL, voor de 8e keer, met veel deelnemers gestart in El Paso.
Deze marathon wordt elk jaar gehouden en er zijn steeds meer enthousiaste deelnemers!

Nieuws 06-04-2018

Dit jaar start de ultramarathon TRANSVULCANIA op 12 mei op La Palma met een grote internationale deelname. Dit wordt weer een spectaculaire gebeurtenis. Elk jaar is de belangstelling groter en deze marathon is steeds meer internationaal bekend en populair.
La Palma maakt zich op voor deze dagen en wij wensen alle deelnemers en bezoekers een absoluut droomweer voor deze opwindende dagen.

Nieuws 06-04-2018

Zowel de TRANSVULCANIA ULTRAMARATHON uit Fuencaliente als de REVENTÓN TRAIL van EL PASO worden dit jaar opnieuw gehouden op LA PALMA.
Dit weekend start de Reventón Trail vanuit El Paso en een maand later het Transvulcania Ultramaraton op 12 mei 2018 vanuit Fuencaliente over de vulkanen naar Puerto Tazacorte en de finish in Los LLanos. Deze marathon heeft inmiddels internationale betekenis gekregen en er worden opnieuw deelnemers van wereldklasse verwacht.

 


Nieuws 26-02-2017

Morgen, maandag, in Santa Cruz de La Palma “Dia de los Indianos“

Dieses Foto ist vom Samstag an der Plaza in Los LLanos.
Deze foto is van zaterdag op het Plaza in Los LLanos.

Er waren weer een paar duizend mensen.

Morgen in Santa Cruz worden er veel meer mensen verwacht. Het wordt aanbevolen om met de bus te komen, die deze dag extra zal rijden, omdat de stad afgesloten is. Dus geen mogelijkheid voor een parkeerplaats

Als U Los Indianos La Palma googled, kunt u meer informatie en video’s vinden voor deze buitengewone belevenis in Santa Cruz de La Palma.

Los Indianos

Karnevalsmontag in Santa Cruz de La Palma
Carnavalsmaandag in Santa Cruz de La Palma

Los Indianos (korte vorm van “Los que emigraron a Las Indias”, zie sectie Historische achtergrond) is de naam van het belangrijkste evenement van het carnaval op het Canarische eiland La Palma. Het vindt plaats op de carnavalsmaandag, die op La Palma Día de los Indianos, in de hoofdstad van het eiland Santa Cruz de La Palma, wordt genoemd. Het aantal bezoekers kan slechts ruw geschat worden. Voor 2012 werden ten minste 65.000 deelnemers vermeld. Ter vergelijking: de stad Santa Cruz de La Palma heeft ongeveer 13.000 inwoners, het hele eiland La Palma ongeveer 85.000 inwoners. Kenmerkend zijn Cubaanse muziek en de uitgebreide verstrooiing van talk-poeder (empolvarse).

Historische achtergrond

Met Indianos bedoelt men op La Palma emigranten die naar Amerika gingen (historisch: Las Indias, vooral Venezuela en Cuba), als ze na lange tijd terugkeerden met hun verworven rijkdom en welvaart. Verschillende golven van emigratie vonden plaats tussen de 16e en de vroege 20e eeuw. Bij hun terugkeer werden ze met feestelijkheden ontvangen door de familieleden die thuis bleven.

Volgens historische documenten bestaat de traditie van het gooien van poeder op carnavalsmaandag sinds de 17e eeuw. Er wordt aangenomen dat dit te wijten is aan poedering om de huid een bleek uiterlijk te geven. Dit was vooral populair bij leden van een Cubaanse lodge (ñáñigo). Volgens andere bronnen zijn de goederen van schepen die aankomen in de haven bestrooid met poeder om de verspreiding van ziekten te voorkomen.

Nieuws 10-02-2017

Vanaf morgen 11 februari 2017 zullen de evenementen voor het carnaval van dit jaar beginnen in Los LLanos.
Om 18.00 uur worden de kandidaten voor de “Reina de Carnaval” voorgesteld aan de Koningin van de Carnaval – Calle Calvo Sotelo. Vanaf de Plaza bij Cafe Eden omhoog.